Kutyakozmetika, higiénia

Kutyakozmetika, kutya higiénia

Különösképpen azon kutyák esetében, amelyek nem egy kertben futkároznak, vagy egy kifutóban töltik életük jelentős részét, hanem a lakásban, velünk együtt laknak, nagyon fontos a tisztaság kérdésköre. A kutya higiéniáról beszélni manapság már korántsem olyan furcsa, mint például évekkel ezelőtt, hiszen manapság már világszerte elfogadott lehetőség, hogy egy ember a lakásban tartson állatot, méghozzá nem csak ketrecben vagy akváriumban, hanem teljesen szabadon. Éppen emiatt a kutyakozmetika, mint fogalom, illetve mint szolgáltatás egyre fontosabbá vált az évek során, hiszen az emberek számára nagyon fontos, hogy kis kedvencük ne csak jól nézzen ki, hanem ezen felül kívül is teljesen egészséges legyen.

A kutyakozmetika ugyanis alapesetben nem csak azt jelenti, hogy levághatjuk kutyusunk szőrét, hogy ne hullathassa szét az egész lakásban, vagy éppen levágathatjuk a körmét, hogy ne karmolja össze az ajtót, a falakat, vagy más egyéb berendezési tárgyat, hanem azt is, hogy mentesítjük a különféle élősködőktől, és mindig tisztán tartjuk a bundáját vagy a pofáját. A kutya higiénia ebből a szempontból rendkívül fontos, méghozzá több nézőpontból is. Elsődlegesen például a többi lakó, avagy az emberek szempontjából rendkívül fontos, hogy az adott kutya mentesítve legyen a különféle élősködőktől és kártevőktől, ebből kifolyólag ne maradhasson benne kullancs vagy olyan tetű, esetleg más kártevő, ami az ember számára is veszélyes lehet, illetve különféle akár halálos betegségeket is hordozhat. Ha ugyanis valakivel megosztjuk az otthonunkat, akkor attól elvárjuk, hogy maximálisan higiénikus legyen, akkor pedig pláne, ha annak a bizonyos valakinek négy lába van és bundája.

A kutyakozmetika, avagy a kutya higiénia ezen túlmenően természetesen kedvencünk szemszögéből is rendkívül fontos. A kellemetlen élősködők például alaposan megkeseríthetik a mindennapjait, az állandó viszketéstől, vakarózástól vagy csípésektől ugyanis csúnyán kivakarhatja a bundáját, nem tud odafigyelni a fontos dolgokra, és az élősködők a pihenését is ellehetetlenítik. Ha a kutya megfelelően kezelve van, egyszóval a kutya higiénia a kutyakozmetika által megvalósul, akkor annak következtében kedvenc négylábú barátunk számára is garantáltan szebb, kiegyensúlyozottabb, nem mellesleg pedig egészségesebb életet tudunk biztosítani.

Kutya higiénia az Ön otthonában

Szerencsére ma már számtalan olyan eszköz is elérhető a piacon, amelyeknek köszönhetően a kutya higiénia otthon, általunk is megvalósítható, illetve fenntartható, nem kell hozzá felkeresni egy kutyakozmetikát, avagy egy szakembert. Vannak speciális nyakörvek fürdetők, fésűk, de még fogkefék is, amelyek garantálják, hogy kutyánk garantáltan mindig a lehető legtisztább legyen, és megszabaduljon a kártékony élősködőktől. Ne feledjük, ez nem csak a mi egészségügyi biztonságunk miatt nagyon fontos, hanem kutyánk egészségének érdekében is, akit szintén csúnyán megbetegíthetnek a különféle élősködők.