Akvárium LED világítás

Akvárium Led világítás

Egy megfelelően berendezett és kivilágított akvárium minden szempontból otthonunk szépsége, egyik jellegzetes dísze lehet, amit kvázi csak egyszer kell megvásárolni és berendezni ahhoz, hogy utána minimális karbantartással és néhai tisztítással szinten tarthassuk. Nem elegendő azonban megfelelően berendezni egy akváriumot, hiszen hiába dolgozzuk ki a pontos részleteket, amennyiben nem világítjuk meg megfelelően az egészet, abban az esetben nem tudunk majd gyönyörködni művünkben, sőt nem csak mi, hanem mások sem. Ennek megfelelően gondoskodnunk kell megfelelő akvárium világításról, amellyel tökéletesen megvilágíthatjuk halaink lakhelyének minden egyes aprócska pontját, így tökéletes háttérvilágítást adhatunk a növényeknek, a fenéknek, valamint az ott elhelyezkedő egyéb attrakcióknak, legyen az egy természetes kis faakadály, vagy valamilyen mesterséges ház, esetleg egyéb dísz, amelyet nem is annyira a halak, mint inkább a saját szórakoztatásunkra helyeztünk el odabent.

 Miért fontos a megfelelő akvárium világítás?

A közhiedelemmel ellentétben az akvárium világítás nem csak azért fontos, hogy mi odakintről megfelelően láthassunk mindent, ami odabent zajlik, és gyönyörködhessünk a tengermélyi látképben.  A halak ugyanis bár jobban látnak a sötétben, mint az emberek, ez azonban nem minden esetben igaz azokra a halakra, amelyek soha nem éltek a tenger mélyén, az igazi sötétségben. Ennek megfelelően akvárium világítás nélkül bizonyos fajok könnyedén el is pusztulhatnak, ha nem figyelünk oda rájuk eléggé, így bár nyilvánvalóan nem szükségszerű, hogy éjjel-nappal égjen náluk a villany, de legalább addig, amíg otthon tartózkodunk, kapcsoljuk be számukra az akvárium világítást. Mielőtt bárki a villanyszámla miatt aggódna, az akvárium világítások jelentős többsége ma már rendkívül energiatakarékos megvalósítással, a legújabb világítástechnikai módszerekkel és LED-technológiával lett felvértezve. Míg ugyanis korábban jellemzően az energiazabáló neoncsövek voltak rendszeresítve a halaknál, addig a LED-es akvárium világítások már minden téren korszerűbbek, így a felkapcsolás után azonnal fényt adnak, nem termelnek egy szemernyi hőt sem – ezzel nem melegítik a vizet –, és nem csak fogyasztásban költséghatékonyak, hanem élettartamban is. A neonokat ugyanis évente egyszer cserélni kellett, ugyanez viszont a LED-ekre nem jellemző, hiszen akár évekig is képesek fényt garantálni akváriumunk számára.

A megfelelő akvárium led világítás kiválasztása 

A megfelelő akvárium világítás kiválasztásához mindig vegyük figyelembe, hogy mekkora akváriumot is szeretnénk megvilágítani a segítségével. Értelemszerűen ugyanis minél nagyobb egy akvárium, annál nagyobb teljesítményű akvárium világításra lesz szükségünk hozzá ahhoz, hogy ne csak mi láthassunk valamit a halainkból, hanem ők is láthassanak valamit egymásból és a környező világból. A fény ezen túlmenően nem csak a halak számára elengedhetetlen az élethez, hanem a növényeknek is, hiszen fény nélkül – noha ezen a téren a természetes fény is fontos lesz – elpusztulnak hosszabb távon.

Akvárium Világítást keresel?

Széles választékban kínálunk megbízható minőségű akvárium világításokat. A technika gyors fejlődésével mára már az Akvárium LED világítások kezdik leválltani a hagyományos fénycsöves (T5, T8) akvárium világításokat.
Akvárium LED világítások már 16990Ft-tól elérhetők. Ezeknek a készülékeknek az ára már 2 év használat alatt megtérül ha figyelembe vesszük az akvarisztikai fénycsövek élettartamás és árát.