Kullancs és bolhaírtó készítmények

Kullancs és bolhaírtó készítmények macskáknak

A cicák a legtöbb szőrös háziállathoz hasonlóan csak úgy vonzzák a különféle élősködőket. Noha sokan azt hiszik, hogy ez csak azokat a cicákat érinti, akik falvakban élnek, illetve rendszeresen járják az erdőket és a réteket, a valóságban azonban akadnak olyan élősködők, amelyek városban, sőt a lakásban is beléjük mászhatnak, de ami a legrosszabb, meg is telepedhetnek és el is szaporodhatnak rajtuk. A macskákat ugyanis nem csak a kullancsoktól kell megvédenünk, hanem többek között a bolháktól is, amelyek annyi kellemetlenséget képesek előidézni egy cica finom bundájában, hogy az nem csak az állat kényelmére van hatással, hanem természetesen az emberek egészségét is veszélybe sodorhatja. Többek között emiatt a két ok miatt álmodták meg a szakemberek a különféle macska bolhairtó szereket, amelyek számtalan formában, kiszerelésben és mennyiségben elérhetők.

 Macska bolhaírtó szerek

Az egyik legáltalánosabb macska bolhairtó szerek közül minden kétséget kizáróan a bolhanyakörv. Elegendő csak felcsatolni kedvencünk nyakára ahhoz, hogy a megfelelő időtartamon belül – ez általában 4-6 hónap szokott lenni gyártótól és terméktől függően – garantált védelemben tudhassuk az élősködőktől. A macska bolhairtó szerek közül ez az egyik legkényelmesebb is, hiszen nem kell összekennünk magunkat semmivel sem, csak kibontjuk a csomagolásból, felerősítjük kedvencünkre, és minden gondunk elszáll néhány hónapra. Választhatunk természetesen egészen másféle, illetve más állagú macska bolhairtó szerek közül is. Nagy népszerűségnek örvendenek például a különféle permetezős megoldások is, amelyek használata szintén nagyon egyszerű: csak permetezzük a készítményt alaposan macskánk szőrére ahhoz, hogy az utána legalább két hónapon keresztül messzire taszítsa a bolhákat, illetve elpusztítsa a már meglévő parazitákat is. Nagy előnye, hogy nem csak szőrön hatásos, hanem például olyan helyeken is, ahol cicánk gyakran megfordul, így a lakás egyes pontjait, a cicák fekhelyét, az autót vagy kosarukat és a szőnyegeket is megtisztíthatjuk vele a már megtelepedett bolháktól, petéktől vagy lárváktól. Ez azért nagyon fontos, mert a felmérések szerint a bolhák egy igencsak jelentős része – több mint 90 százalék –, nem is az állaton telepedik meg, hanem annak közvetlen környezetében. Éppen ezért nem csak az állatot fontos megvédeni és kezelni, hanem annak környezetét is.

 Tablettás macska bolhaírtó készítmények

A macska bolhairtó szerek között egyre elterjedtebbek továbbá a gyógyszeres, tablettás készítmények is. Ezek előnye, hogy garantált hatással rendelkeznek, így a bevételt követően kedvencünkön szinte néhány óra alatt elpusztul az összes élősködő, mindazonáltal az általuk lerakott peték és lárvák. Az állt környezetéből ugyan a probléma nem szűnik meg, de ha idejekorán elkezdjük alkalmazni, akkor biztosak lehetünk abban, hogy legalább megelőzzük vele a bajt. Válasszunk tehát mindig a legjobb macska bolhairtó szerek közül, hogy megvédjük cicánkat és otthonunkat, nem mellesleg magunkat is a káros parazitáktól.