Kutyaeledel

A legtöbb kutyatáp, kutyaeledel ideális...

A legtöbb kutyaeledel ideális ahhoz, hogy kedvencünk megkapja mindazt, ami alapvető szükségleteinek kielégítéséhez, illetve egészséges fejlődéséhez szükséges, hiszen a kutyatáp az alapvető tápanyagokon felül rengeteg kiegészítő alapanyagot is tartalmaz. A kutyatápok éppen emiatt rengeteg vitamint tartalmaznak, különös tekintettel a C-, E-, D- és K-vitaminokra, amelyek mellett a legalapvetőbb ásványi anyagok is megtalálhatók bennük. A kutyák számára a tudomány jelenlegi állása szerint a következők a legfontosabbak ebben a kategóriában: kalcium, foszfor, magnézium, nátrium, klór, kálium, ólom, vas, cink, jód, króm, nikkel, kobalt, mangán, molibdén és szelén. A kutyatápok jelentős többsége ezekből elegendő mennyiséget tartalmaz ahhoz, hogy kedvencünk ne csak jóllakhasson, hanem egészséges maradjon és fejlődhessen is.

Természetesen a kutyaeledelek jelentős mennyisége a száraz tápanyagban keresendő, ami főként húsokból, gabonafélékből, burgonyából, zsírból, tej- és tojásszármazékokból, valamint zöldségfélékből és fűszernövényekből tevődik össze. Ebből kifolyólag a kutyatápok képesek tartósan csökkenteni a kutya étvágyát, miközben olyan anyagokkal is dúsítják az állat szervezetét, mint például a protein, avagy a fehérje, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az eb megfelelő izomzatot építsen a fejlődéshez.

Fontos, hogy mindig kutyánk méretéhez, korához és igényeihez megfelelő tápot válasszunk annak érdekében, hogy kedvencünk mindig a legjobbat kaphassa!

Kutyatápok, kutyaeledelek széles választékából válogathatsz kedvedre webáruházunkban. Kutyatáp választásakor vedd figyelembe kedvenced életkorát és méretét, valamint a speciális ígényeit. Nagy választékban találsz nálunk kölyökkutya tápokat, hipoallergén eledeleket, gabonamentes termékeket, felnőtt kutyatápokat és sportkutya tápokat.
Webáruházunkban a termékszűrő segítségével könnyedén rátalálsz a legmegfelelőbb termékre, de ha elakadsz, vagy szakmai tanácsra van szükséged vevőszolgálatunk szívesen segítségedre lesz.

A kutya táplálása leginkább a kisgyermekek etetéséhez hasonlítható a módszerek és az elmélet tekintetében, hiszen egyikük sem tud önálló döntést hozni azzal kapcsolatban, hogy mit is egyen, ebből kifolyólag legfeljebb arról rendelkeznek, hogy megeszik-e az eléjük rakott ételt vagy sem. Éppen ezért kutyánk gondozásának és táplálásának felelőssége minden esetben csak rajtunk áll vagy bukik, ebből kifolyólag az is, hogy mi és pontosan mennyi kerül az állat tányérjára. Mivel a döntés maximálisan a mi kezünkben van, csak rajtunk áll majd, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű kutyatápot adjunk neki, hiszen ez a legjobb alternatíva arra vonatkozólag, hogy mindig minőségi, ezen felül pedig tápláló csemegével csillapíthassuk éhségét.

A kutyának az emberhez hasonlóan biológiai létszükséglete a táplálkozás, ebből kifolyólag a neki adott kutyaeledelnek egyrészt ízletesnek kell lennie, másrészt pedig táplálónak és egészségesnek is, hiszen mint emlősállatnak, növekedése, fejlődése és életműködése megköveteli az alapvető vitaminok és ásványi anyagok bevitelét is. Hogy egy ebnek pontosan mennyi kutyatápra van szüksége egy nap, azt nehéz általánosítva meghatározni, hiszen ez nagyban függ a kérdéses állat méretétől, fajtájától, korától, egészségi állapotától, valamint természetesen attól is, hogy mennyit mozog egy nap, hiszen általában kevesebbet esznek azok a kutyák, amelyek kifutóban vannak, szemben azokkal a társaikkal, akik szabadon kóborolhatnak egy nagyobb területen.