Macska távoltartó, macskariasztó

Macska távoltartó és macskariasztó

Bizonyára minden cicatulajdonosnak vannak olyan területei a lakásban, olyan szobák vagy lakrészek, ahová nem feltétlenül szeretné, ha kis kedvence is besétálna. Egészségügyileg sem ajánlott például, hogy a macskák a konyhában, a hálószobában és a fürdőszobában megforduljanak, mert bundájukon olyan kórokozók telepedhetnek le, illetve olyan élősködőket szállíthatnak, amelyek bizonyos esetben súlyos betegségeket is előidézhetnek bennünk. A probléma azonban az, hogy amennyiben egy macskát viszünk a lakásba, értelemszerűen nem tudjuk megmondani neki, hogy ne menjen be a nyitott konyhába, vagy nyitott ajtónál a hálószobába, mert szabados állatok lévén nem lehet nekik parancsolni. Van azonban egy nagyon jó módszer, ami hatékony lehet, ez pedig a modern kor egyik válasza a fenti problémára, a macskariasztó vagy a macska távoltartó képében.

Káros a macskariasztó? 

Noha elsőre talán ijesztő nevük van, aggodalomra semmi ok, az ebbe a kategóriába tartozó szerek egyike sem tekinthető káros hatásúnak kedvenceink számára, hiszen arról van szó, hogy az ilyen macskariasztókba, illetve macska távoltartókba olyan anyagokat kevertek, amelyektől a cirmosok eredendően irtóznak. Mielőtt bárki kellemetlen szagoktól tart, aggodalomra semmi ok, az ilyen szerek – rendszerint zselék vagy spray állagúak – az emberek számára szagtalan anyagokat tartalmaznak, vagy legfeljebb egy kis illatosítás után enyhe citrom-, illetve virágillatot árasztanak. Ha nem szeretnénk, hogy kedvencünk bemenjen a hálószobába? Csak fújjuk be napjában legalább egyszer a küszöb és az ajtó környékét. Nem akarjuk, hogy kis kedvencünk felmásszon a kanapéra, esetleg a körmét élesítse rajta? Csak vonjuk be ezzel a speciális anyaggal az egész bútort, vagy a nappali adott környékét, és biztosak lehetünk abban, hogy a cirmos néhány óráig vagy napig garantáltan nem megy a közelébe sem.

Hogyan használd a macska távoltartó és macskariasztó készítményeket

A macskariasztók és a macska távoltartók zöme ezen túlmenően ráadásul fertőtlenítő és tisztító hatással is rendelkeznek, miközben semlegesítik a szagokat. Ez különösen olyan esetben kiváló, ha kedvencünk esetleg valahová odapiszkított, és szeretnénk távol tartani az adott helytől úgy, hogy közben fertőtlenítjük is. Ne feledjük ugyanakkor, hogy a macskariasztó csak ideig-óráig érezteti hatását, ami azt jelenti, hogy egyetlen kezelést követően néhány órával újra meg kell ismételni az egészet, hogy garantált hatást érhessünk el. Rendszeres használat esetén azonban a macska távoltartó segítségével nagyon jó eredményeket érhetünk el – főleg kölyökmacskák esetén. Ők ugyanis még nagyon könnyen képesek alkalmazkodni új helyzetekhez, és amennyiben apró koruktól fogva úgy vannak szoktatva, hogy nem mehetnek be például a fürdőszobába – mert korábban macskariasztóval rendszeresen befújtuk a környékét –, akkor felnőve sem fognak betévedni oda még akkor sem, ha nem használtuk már hónapok vagy évek óta a kérdéses riasztószert. Saját egészségünk és bútoraink épsége miatt használjunk tehát mindig jó minőségű macska távoltartót!