Akvárium levegőztető, légpumpa

Akvárium levegőztető, légpumpa

Ha halakat szeretnénk tartani otthonunkban, ahhoz a közhiedelemmel ellentétben nem elegendő megvásárolni egyetlen akváriumot. Egy aranyhalhoz talán elég, ezzel ugyanis könnyedén valósíthatunk meg egy kis látványosságot otthonunkban, de amennyiben valami komolyabb dolgot szeretnénk, így több halat, növényeket, avagy szeretnénk megvalósítani egy komplett vízi világot, ahhoz már nem lesz elegendő az, ha szimplán vizet töltünk egy akváriumba és mindent belepakolunk. Egy megfelelő akvárium levegőztető nélkül ugyanis ez az összeállítás azt eredményezi majd, hogy az állóvíz kvázi megzöldül, üledékessé válik, és az élővilág, avagy a növények és a halak egyaránt elpusztulnak benne. Hogy ezt megelőzzük, azért van szükségünk egy megfelelő minőségű teljesítményű akvárium levegőztetőre, ami biztosítja, hogy ne egy egyszerű pocsolyát, kvázi egy befülledt állóvizet tudjunk biztosítani halainknak, hanem pontosan olyan környezetet, avagy oxigénben dús vizet, mint amilyen természetes élőhelyükön is megtalálható. Sokan ugyanis nem tudják, de az állóvíznek hitt tavak is mozognak annyit, hogy elegendő mennyiségű oxigén kerüljön beléjük, ezt azonban otthon csak és kizárólag egy akvárium levegőztető által tudjuk elérni. 

Hogy mit is csinál a gyakorlatban egy jól működő akvárium levegőztető?

Ahogyan az a nevében is benne van, a megfelelő intenzitással és teljesítménnyel friss levegőt, ezáltal oxigént pumpál a vízbe, ami ennek megfelelően nem poshad be, nem válik zavarossá vagy algássá, egy szűrővel együtt pedig mindvégig tiszta és átlátható is marad. Az akvárium levegőztető nélkülözhetetlen ahhoz, hogy halaink és a betelepített víz alatti növények életben maradhassanak mesterséges körülmények között, méghozzá egy egyszerű és egyben rendkívül halkan működő berendezés segítségével, aminek köszönhetően garantáltan mindig elegendő oxigén jut majd halainknak ahhoz, hogy életvidáman úszkáljanak és játszadozzanak társaikkal a természetes élőhelyükként kialakított akváriumban.

 A megfelelő akvárium levegőztető

Amennyiben megfelelő akvárium levegőztető berendezést szeretnénk vásárolni magunknak, abban az esetben mindig vegyük figyelembe azt, hogy mekkora térfogattal állunk szemben, hiszen a nagyobb akváriumokhoz értelemszerűen nagyobb teljesítményű levegőztetőre lesz szükség ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű oxigén tudjon beáramolni a vízbe. Nem véletlen, hogy az akvárium levegőztetőkből rendszerint többféle teljesítményű változatot érhetünk el, hiszen a kisebb akváriumokhoz nem szükséges nagyobb teljesítmény, ellenben a nagyobbakhoz fontos lesz, hogy az utolsó sarokban is oxigénben dúslakodó vízben tudjanak úszkálni halaink. Amennyiben tehát gondoskodni szeretnénk arról, hogy víz alatti világunk mindig a legjobb formájában marad meg, ennek megfelelően azt szeretnénk, hogy hónapokig, sőt évekig is éljenek a benne megtalálható növények és halak, akkor egy jó akvárium levegőztető elengedhetetlen lesz ennek a célnak a megvalósításához.