Kutyaház, szigetelt kutyaház

Kutyaházat, szigetelt kutyaházat keresel?

Választékunkban kiváló minőségű kutyaházak közül válogathatsz hazai és külföldi gyártók termékeiből.
Szigetelt kutyaház választásánál érdemes figyelembe venni a kutya kifejlett méretét. A túl nagyméretű szigetelt kutyaház se jó választás mivel kedvencünk nem fogja kifűteni a test hőjévek a kutyaházat így biztosan fázni fog.
Kutyaház bélésnek nagyon jó választás a szalma. Meleg és a kutyák rettentően szeretik. Kutyaház aljára soha ne rakjunk rongyot mivel a nedvességet magában tartja és a kutyánk egy-kettőre felfázik tőle.

Noha szőrös kis kedvenceink úgy teremtettek, hogy sajátos belső háztartásuknak és szőrméből fakadó szigetelésüknek köszönhetően nagyon jól bírják az alacsonyabb hőmérsékleteket is, azonban nagy felelőtlenségre vall a gazdák részéről, ha az állatokat kiteszik a nagy hidegeknek. Hiába van ugyanis kutyaház rendszeresítve egy kutyának, az önmagában még nem biztos, hogy elegendő lesz számára, pláne abban az esetben, ha egy rövidszőrű, netán tipikusan olyan fajtáról van szó, ami a melegebb éghajlatokhoz szokott. Ilyen esetekben különösen fontos lehet egy szigetelt kutyaház megvalósítása, ami azért fontos, mert így kis kedvencünk számára ideális hőmérsékletet biztosíthatunk a legnagyobb téli fagyok idején is.

Hőszigetelt kutyaház nélkül bizony fázik...

Sajnos nagyon sok felelőtlen gazdi azt hiszi, hogy a téli időszakban elegendő egy kutyaház esetében az, ha az ember beledob egy pokrócot, vagy valami rongyokat, az ugyanis megvédi házőrzőnket a nagy hidegtől. Noha valóban használ valamennyit néhány kellemesen meleg takaró vagy pokróc alkalmazása, kellemes hőmérsékletet kutyánk számára csak egy szigetelt kutyaház alkalmazásával érhetünk el. Amit a szőrös emlősökről ugyanis tudni kell, hogy bizonyos hőmérsékletig képes csaholással és saját testhőmérsékletével olyan meleget előállítani, ami szükséges számára a túléléshez még a leghidegebb időszakokban is. Egy kutyaház esetében tehát ügyelni kell arra, hogy a kutya méreteihez képest ne legyen túl nagy, és lehetőleg a bejárat is fedhető legyen, máskülönben a kutya által termelt hő egyszerűen kiáramlik majd az óriási felületen, és kedvencünk képtelen lesz megfelelő hőmérsékletet teremteni magának odabent.

Szigetelt kutyaház szerkezete

Amennyiben azonban egy szigetelt kutyaházat választunk kedvencünknek, ilyen problémától már garantáltan nem kell félnünk. Az ilyen fekvőhelyek a hagyományos kutyaházaktól eltérően nem csak szigetelt tetőszerkezettel, illetve megfelelően elzárt oldalfalakkal rendelkeznek, hanem még a padlózat tekintetében is megfelelő vastagsággal rendelkeznek azért, hogy a kutyus minden oldalról védve legyen a hideg ellen. Ez igaz a bemeneti nyílásra is, ami az ilyen házak esetében különleges függönnyel van elzárva, vagyis elegendő védelmet nyújt az ellen, hogy bemenjen a hideg, illetve kijöjjön a meleg, de ha szükséges, akkora kutya mégis könnyedén ki- és be tud közlekedni rajta.

Válts hőszigetelt kutyaházra

Természetesen mi is gondoskodhatunk arról, hogy kedvencünk hagyományos kutyaházát konkrétan szigetelt kutyaházzá alakítsuk át. Ehhez elegendő egy kis barkácsolási kedv-, illetve tehetség, valamint példának okáért egy hővédő függöny, amivel nagyon sokat tehetünk azért, hogy kutyánk ne fázzon meg és megfelelő körülmények között élhesse át a legnagyobb hidegeket is. Természetesen a legjobb az lesz kis kedvencünk számára, ha szakítunk korábbi fekhelyével, és egy teljesen új, szigetelt házat vásárolunk számára, hiszen szervezete ugyanolyan érzékeny lehet a hidegre – főleg öregebb állatok esetében –, mint az emberé.