Gyógytápok

Macska gyógytáp és hipoallergén macskatáp

Sajnálatos módon a modern kor nem csak az emberek betegségét idézte elő, hanem egyre többször kisállatainkat is olyan problémákkal sújtja, amelyek az emberiség esetében is főként mai betegségek. A házimacskák számára például rendszeres problémát jelent a házi koszt adagolása, amivel túl sok cukrot, sót és zsírt visznek be a szervezetükbe, így sok mozgás mellett is elhíznak, cukorbeteggé vagy szívbeteggé válnak, ami idő előtti elpusztulásukhoz vezet. Ha egy macskát a szobában tartunk, és óvjuk a házias ételektől, akkor is rengeteg veszélyforrás marad, hiszen a kisállat nem tud annyit mozogni, amennyire ténylegesen szüksége lenne, ez pedig azt fogja eredményezni, hogy a cica elhízottá válik, és ebből fakadnak majd olyan problémái, amelyeket a házi macskáknál a helytelen koszt idéz elő. Rengeteg cica lesz tovább allergiás, illetve egyre több állat szorul speciális étrendre. Ilyenkor a gazdik két dolgot tehetnek. Az egyik, hogy a könnyebb utat választják, és leveszik a terhet a saját, illetve a cica válláról is, vagy a másik, hogy speciális összetételű eledelt, úgynevezett macska gyógytápot vásárolnak kedvenceiknek ahhoz, hogy egészséges kereteik között, igényeiknek megfelelően tarthassák fenn életkörülményeiket.

Mire jó a macska gyógytáp? 

A macska gyógytápok zöme speciális, állatorvosok által összeállított alapanyagokból lett összeállítva annak érdekében, hogy minden problémás cica megkaphassa segítségével azt, amire az egészséges és kiegyensúlyozott élethez szüksége lehet – példának okáért a megfelelő gyógyszeres kezelés mellett. A macska gyógytápok sajátossága az, hogy rendkívül könnyedén emészthetők, így nem csak beteg állatok számára ideálisak, hanem kiscicáknak és vemhes macskáknak is, hiszen olyan magas minőségű alapanyagokból készülnek, amelyek emberi fogyasztásra is maximálisan alkalmasak. Jellemző még a macska gyógytápokra a sokféle ízesítés, így a hagyományos tápokhoz hasonló ízekkel élvezhetik a cicák a legjobb falatokat, vagyis ők konkrétan észre sem vesznek majd semmit sem abból, hogy éppen valamilyen speciális étrendre fogtuk őket. A speciális étrend ugyanis esetükben nem az íztelenséget jelenti, sokkal inkább azt, hogy gondoskodunk emésztőrendszerük védelméről, és arról is, hogy szervezetük mindent megkaphasson, amire szüksége van. 

A macska gyógytápok ennek megfelelően mindig magas fehérje-, zsír- és tápanyagtartalommal rendelkeznek annak érdekében, hogy kiegyensúlyozott növekedést, egészséges fejlődést biztosítsanak a cicák számára, legyen szó akár a csontozatról, akár az izmokról vagy az emésztésről. A macska gyógytápok nem csak beteg macskáknak ajánlottak, hanem kúraszerűen, mondhatni rekreációs célból egészséges cicáknak is. Minden egyes macska gyógytáp tartalmaz a tiszta hús mellett elegendő növényi rostot – főként rizst, kukoricát és egyéb zöldségeket –, fehérjét, ásványi anyagokat, természetes aromákat, ezen felül pedig rengeteg vitamint is, legyen szó akár olyan általánosságokról, mint a C- vagy az E-vitaminok, esetleg a csontozat egészségéért felelős D3-vitaminról.