Terrárium fűtés

Terrárium fűtés

A terráriumokba kerülő állatok jelentős többsége igényli, hogy melegebb éghajlatot teremtsünk a számukra, amit a nagy nyári melegben külső erőfeszítés nélkül is elérhetünk, azonban télen, amikor gyakran a szobában is 18-19 Celsius fokig süllyedhet a hőmérséklet, az bizonyos állatfajok számára már veszélyesen alacsony, és akár halálukat is előidézheti. Különösen a sivatagi állatok, így például skorpiók, bizonyos pókok, gyíkok vagy kígyók számára azonban még a melegebb nyári időszakokban is fontos lehet egy kis extra fűtés, hiszen rendszerint számunkra, közép-európai ember számára extrém meleget szoktak meg természetes élőhelyükön. Ezt a legkönnyebben egy megfelelő terrárium fűtés segítségével idézhetjük elő számukra, amelyek biztonságban, kellemes és megfelelően természetes meleget képesek előidézni sivatagi állataink számára a terrárium falai között, így a dekorációk mellett ezzel is hozzásegíthetünk ahhoz, hogy kedvenceink megfelelő körülmények között élhessék mindennapjaikat.

Mire jó a terrárium fűtő? 

A terrárium fűtés többféle formájában megnyilvánulhat, de a gyártók minden esetben arra koncentráltak a kialakításukkal, hogy azok a lehető legdiszkrétebb formában biztosítsák kedvenceinknek a megfelelő hőmérsékletet. Van például olyan terrárium fűtés, amely egy természeti objektumra, például egy egyszerű kőrakásra hasonlít, amely kellemes meleget áraszt magából a bekapcsolást követően, így segítséget nyújt ahhoz, hogy például a skorpiók vagy a gyíkok egy kőnek látszó tárgyon melegedhessenek akár egész nap. Az úgynevezett fűtőkövek mellett találhatunk ma már olyan terrárium fűtést is, amelyet a terrárium aljába fektethetünk le, és bevonhatjuk akár homokkal is, működését nem befolyásolja. Ezzel elérhetjük, hogy például a pókok vagy a skorpiók mindig megfelelő hőmérsékletű, a sivatagot idéző homokos talajon élhessenek. Az ilyen terrárium fűtés rendszerint kedvencünk egész életterén belül kellemes hőmérsékletet biztosít, sőt mi több, vannak olyan készülékek, amelyek a beépített termosztát segítségével automatikusan képesek ellátni a feladatukat, így elég egyszer kalibrálni őket, és mindig automatikusan képesek lesznek ellátni feladatukat, avagy kellemes hőmérsékletet garantálni a terrárium falai között.

A megfelelő terrárium fűtő 

A megfelelő terrárium fűtés elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy sivatagi állataink, főként a hüllők, a skorpiók, a pókok és a kígyók megfelelő életkörülmények között éljenek. Hiába adunk meg nekünk ugyanis minden finomságot és rengeteg olyan ételt, amit szeretnek, sőt hiába rendezünk be nekik egy olyan terráriumot, ami kiköpött mása természetes életterüknek, ha a hűvös levegő miatt nem tudják kihasználni a terepet és élvezni lakhelyüket. A terrárium fűtés ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy kedvenceink mindig megfelelően élénkek maradhassanak, a hidegtől ugyanis a sivatagi állatok ledermednek, lassabbak lesznek, és gyakran számunkra még megfelelő hőmérsékleten is képesek elpusztulni.