Kutyaszállító box, szállító ketrec

Kutyaszállító box, Szállító ketrec

Mivel nagyon sok családban a kutya nem csak egy házőrző vagy egy kis kedvenc, hanem konkrétan egy fontos, törődést és maximális figyelmet érdemlő családtag, éppen ezért sokaknak rendkívül fontos, hogy bárhová is mennek, oda ebük is elkísérhesse őket. Természetesen a kutyákat nagyon sokszor nem csak azért kell szállítani, hanem például azért is, mert betegek, esetleg oltást kell nekik beadatni, és ilyenkor a legegyszerűbb módja a biztonságos szállításnak az, ha vásárolunk nekik egy kutyaszállító box-ot, vagy más néven szállító ketrecet. Noha alternatívának megfelelő lehet az is, ha szájkosárral és pórázon vezetjük ebünket, összességében azonban sok helyen előírás már, hogy a kutyát csak saját kis ketrecében lehet bevinni, illetve szállítani bizonyos helyekre, ebből kifolyólag pedig érdemes még időben gondoskodni arról, hogy ne kelljen elhamarkodottan gondoskodnunk erről a kis kiegészítőről. Az efféle ketrecek nem csak számunkra, hanem kutyánk számára is megkönnyítik a szállítást, ezen felül pedig mentesítik a kellemetlen környezeti hatások elől, hiszen a falak bár megfelelő kilátást nyújtanak, összességében mégis korlátozzák a kutyákat érő rengeteg negatív ingert, zajt és ártalmat, amelyek megfélemlíthetik az ebeket, esetleg olyan lelki sérüléseket idézhetnek elő, amelyek csak később mutatkoznak majd meg rajtuk.

Kutyaszállító Box nagykutyáknak...

Ha mi is kutyaszállító box-ot, illetve szállító ketrecet szeretnénk vásárolni magunknak, mindig vegyük figyelembe ezen a téren kedvencünk igényeit. Tévedés, hogy ketrecet csak a legkisebb ebeknek lehet vásárolni, ma már ugyanis kaphatók egészen nagytestű állatoknak készült darabok is. Ami fontos ezen a téren, hogy a ketrec nem azért van, hogy kutyánk futkorászhasson és ugrándozhasson benne – noha az egészen kicsi állatkáknak ilyen változatot is választhatunk –, hanem azért, hogy abban biztonságosan tudjuk őket szállítani. Biztonságuk mellett fontos, hogy a szállítás során érzékeny lelkük se sérüljön meg, tehát soha ne zárjuk be kutyánkat olyan szállító ketrecbe, amelyben nem érzi jól magát, mert esetleg túl szűk, így vegyük figyelembe, hogy legalább meg tudjon fordulni odabent, és kényelmesen le tudjon feküdni, ha szeretne. Ez főként a nagyobb testű kutyák esetében problémás lehet, de összességében nincs lehetetlen. A választáskor vegyük figyelembe továbbá azt is, hogy pláne kölyökkutya esetén mekkora lesz kedvencünk, mikor már kifejlődik, hiszen nem érdemes úgy szállító ketrecet venni, hogy azt kinőheti a későbbiekben.

Vegyük figyelembe továbbá azt is, hogy a szállítást a kutyák nehezen viselik, még a kisebb testűek is, így főleg hosszabb utakon mindig beszéljünk hozzájuk ilyenkor, jutalmazzuk őket okosságukért jutalomfalatokkal, és amennyiben a helyzet úgy hozza, azonnal engedjük ki őket, vagy legalább azt engedjük meg, hogy a fejüket kidugják egy kicsit a kosárból. Ma már vannak teljesen átlátszó, rácsos kutyaszállító box-ok is, amelyek sokkal humánusabbak, ha kedvencünk fuvarozásáról van szó, így válasszuk inkább ezeket a cél érdekében.

Kutyaszállító boxot keresel?

Kutyaszállító box? Esetleg szállító ketrecet?
Termékeink között nagy választékban találsz kimagasló minőségű kutyaszállító boxokat és szállító ketreceket.
Kutya szállítóketrec kiválasztásánál feltétlenül vedd figyelembe kedvenced méretét és a szállítás módját. Alapszabály kutya szállítóketrec választásánál, hogy minimum akkora szállítóboxok válasszunk melyben ebünk meg tud fordulni. A túl nagyméretű szállítóbox is rossz választás mert könnyen sérüléshez vezethet egy túl nagyméretű szállítóbox.
Autóban való szállításhoz javasoljuk a textil szállítóketrecek kipróbálását. Előnyös mert könnyen szétszedhető és összerakható, nem zörög, és a kutyaszőr is kevésbé szál az autóban.