Terráriumi dekoráció

Elnézést kérünk a kellemetlenségért!

Végezd el újra a keresést

Terráriumi dekoráció

Amennyiben szeretnénk otthonunkban hüllőket, kígyókat vagy gyíkokat vásárolni, abban az esetben elengedhetetlen, hogy egy megfelelő méretű és biztonságos terráriumot rendszeresítsünk ehhez. A négy átlátszó fal ugyanakkor önmagában kevés ahhoz, hogy kedvencünk megfelelő körülmények között élhesse mindennapjait, így amennyiben igazán boldog állatot szeretnénk magunk mellett tudni, ahhoz feltétlenül elengedhetetlen lesz az, hogy kialakítsunk számára egy olyan környezetet, amely nagymértékben hasonlít természetes élőhelyéhez. Ehhez felhasználhatjuk kreativitásunkat, és a közeli erdőből és rétről hozhatunk kiegészítőket, ugyanakkor például egy skorpió, vagy egy esőerdei gyík, netán egy kígyó számára nem biztos, hogy pontosan olyan növényeket találunk, amelyek a természetes élőhelyén is előfordulnak. Szerencsére ma már direkt és dedikált terráriumi dekorációk is elérhetők azok számára, akik szeretnének adni erre, és megfelelő berendezéssel ellátni megvásárolt terráriumukat annak érdekében, hogy kígyójuk vagy más állatuk a lehető legjobban viselje a bezártságot, amit az összes állat közül talán a hüllők viselnek a legnehezebben.

 Milyen tettáriumi dekorációt válasszunk

Hogy milyen terráriumi dekorációt választunk kedvencünk számára, ahhoz igyekezzünk a lehető legtöbb szempontot figyelembe venni. Az ugyanis egy dolog, hogy nekünk mi tetszik, a mi ízlésünk ugyanis nem biztos, hogy megegyezik azzal a szükséglettel, amit egy kígyó vagy egy gyík is igényel. Ma már a terrárium dekorációk egészen élethű kivitelezést kaptak, és mivel kvázi műnövényekről beszélünk – léteznek konkrét bokrok, belógatható ágak, de akár letört fák is –, ezért érdemes megbizonyosodni a vásárlás előtt arról, hogy kedvencünk csak hússal táplálkozik, mert amennyiben netán ráfanyalodna a műanyagra, akkor abból súlyos problémák is lehetnek. Azt pedig bizonyára senki sem szeretné, hogy egy rosszul megválasztott terrárium dekoráció miatt méregdrága hüllőnk megbetegedjen, esetleg elpusztuljon. A kérdéses terrárium dekorációk kapcsán egyébiránt kiemelendő, hogy kombinálhatjuk és vegyíthetjük is őket, egyszóval ne elégedjünk meg néhány levéllel vagy egy kevéske műmohával, rendezzük be megfelelően az egész terráriumot, ügyelve arra, hogy kedvencünk igényeit maximálisan kielégíthessük vele.

 A megfelelő terrárium dekoráció

A megfelelő terrárium dekoráció mindig az, ami a lehető legjobban hasonlít azokra a növényekre, illetve tereptárgyakra, amelyek a kérdéses állat természetes élőhelyén előfordulnak. Kígyót például nem érdemes kaktuszok és mohák közé helyezni, mint a hogyan a skorpióknak sincs szükségük belógó indákra, mert nem tudnak felmászni rá. Ismerjük meg tehát állatunkat kellő alapossággal, és csak miután megtudtuk, hogy milyen környezetben éli mindennapjait – ehhez már az internet is tökéletes tájékoztatást tud adni –, csak azt követően vásároljunk magunknak terrárium dekorációkat, amelyekből sose spóroljunk, ha boldog és kiegyensúlyozott házi kedvencet szeretnénk.