TáplálékkiegészÍtők, vitaminok

Táplálékkiegészítő, Macska vitamin

Cicáink számára nagyon fontos, hogy a kiegyensúlyozott és egészséges élethez elegendő mennyiségű vitamin legyen a szervezetükben. A legtöbb gazdi úgy hiszi, hogy nagy általánosságban elegendő, ha jó minőségű tápszert adnak enni kedvencüknek, azonban sajnos ez ebben a formában nem mindig igaz és helytálló. Nagyon sok cica szenved például nem csak télen, hanem nyáron is a D-vitamin hiányától, mert a nap 24 órájában egy lakásba vannak zárva, és napot legfeljebb az ablaküvegen keresztül látnak. Ez pedig csak egyetlen a sok-sok egyéb fontos vitamin közül, ami a cicák szervezetéből rendszerint hiányzik. Ennek érdekében találták ki a macska vitaminokat, amelyek direkt azért vannak, hogy cicánk számára mindig elegendő mennyiségű tápanyagot biztosítsanak ahhoz, hogy a későbbiekben is egészségesen, illetve kiegyensúlyozottan élhessenek – legyenek akár fiatal cicák, akár idősebbek.

Macska vitaminok fontosak 

A macska vitaminok ráadásul nem csak szobacicák számára fontosak, hanem a házi cirmosoknak is. Esetükben főként azért, mert nagyon sokat járhatnak olyan helyeken, amelyek kikezdhetik egészségüket. Legyen szó a nedves reggeli harmatról, egy élősködőről, a macskák ugyanúgy érzékenyen reagálhatnak erre, még ha nem is mondják mindig, hogy fáj a derekuk, a lábuk vagy éppen megfáztak. Egy macskán ezt ritkán lehet észrevenni, amennyiben ugyanis már tüsszög és köhög, az rendszerint valami más, sajnos sokkal nagyobb betegséget jelez előre. Akkor a macska vitaminokkal már nem sokra megyünk, de ha korábban elkezdtük volna adagolni őket, akkor biztosan megelőzhettük volna a bajt.

 Na de milyen macska vitamint...

A szakértőknek, a tudósoknak és az állatorvosoknak köszönhetően egyébiránt ma már nagyon sokféle táplálékkiegészítő közül válogathatunk kedvenceink számára. A macska vitaminok többsége természetesen bogyós állagú, a száraz tápban tökéletesen elkeverhető annak érdekében, hogy kis kedvencünk mindig a legjobbat kaphassa. Általában nagyobb kiszerelésben kaphatók, és főként a kisebb macskák számára ajánlják őket, hiszen a fejlődésük szempontjából számukra a leginkább lényeges, hogy mindig megfelelő mennyiségű vitaminhoz és ásványi anyaghoz juthassanak hozzá. A macska vitaminok jelentős többsége általában nem egyetlen vitaminra, hanem többre koncentrál, tehát rendszerint multivitaminok, amelyek ezen felül elegendő ásványi anyagot is tartalmaznak ahhoz, hogy kedvencünk egészségesen fejlődhessen, erősek legyenek az izmai, a csontjai, szép legyen a szőre és minden érzékszerve megfelelően kifejlődhessen a látástól kezdve a halláson át a szaglásig bezárólag. Ehhez általában a vitaminskála minden elemét megtalálhatjuk a macska vitaminokban, de mellettük természetesen kalcium, foszfor, nátrium és egyéb ásványi anyagok is fellelhetők bennük. Ha mi is szeretnénk életerős, jól fejlődő és egészséges cicákat, akkor adjunk nekik rendszeresen macska vitaminokat annak érdekében, hogy mindig a legjobb formájukat hozhassák játék közben és a mindennapokban.