Konzerv, nedvestáp

Macskakonzerv, alutasakos macskaeledel

Ha magunkhoz veszünk egy kiscicát, vagy egy utcán kóborló felnőtt macskát, kötelességünk lesz a jövőben megfelelően gondoskodni róla. Ez nem csak azt jelenti, hogy szállást és fekhelyet, valamint biztonságot nyújtunk neki, esetleg egy kevés tejet, hanem azt is, hogy megfelelő minőségű táppal, avagy étellel látjuk el. Noha a cicákat a legtöbb gazdi általánosságban száraz macskatápokkal etetik, összességében azonban folyamatosan, vagy kizárólagosan nem túl szerencsés ilyen ételt választani még akkor sem, ha megfelelő mennyiségű tejet kapnak hozzá az állatok, esetleg áztatott formában kapják. Nyilván a kemény tápok is nélkülözhetetlenek, hiszen csak ezek képesek megfelelően tisztán és erősen tartani az állatok fogazatát, ugyanakkor az emésztőrendszernek a folyamatos száraz étel megterhelő lehet. Nem véletlenül találták ki a szakemberek, hogy a cicáknak konzerveket, avagy nedves tápszereket is gyártsanak, így a boltok polcain ma már számtalan kiváló minőségű macskakonzerv, és alutasakos macskaeledel közül válogathatunk cicánk számára.

Kiváló minőségű macskakonzerv

Amennyiben a szárazeledelek és a macskakonzervek közötti különbségeket keressük, akkor a tartalom tekintetében túl sok különbséget nem találunk. Nyilvánvaló, hogy a konzervek, vagy az alutasakos macskaeledelek a speciális tárolási, ezáltal tartósítási módoknak köszönhetően sokkal több tiszta húst és alapanyagot tartalmaznak, mint a száraztápok, ezáltal bizonyos szempontból lényegesen táplálóbbnak is tekinthetők. Mindkét eledeltípus rengeteg energiával látja el cicánkat, ezen felül pedig gondoskodik arról is, hogy elegendő vitaminhoz és ásványi anyaghoz jussanak megfelelő egészségük érdekében. A macskakonzervek nagy előnyei a szárazabb társaikhoz képest az, hogy sokkal könnyebben elbánnak velük a cicák, ezáltal nem kell a kemény falatok megrágásán erőlködniük, és magas víztartalmuk miatt a falatok is könnyebben csúsznak majd le, nincs szükség plusz tej vagy más folyadék bevitelére, maximum csak minimális szinten. Az alutasakos macskaeledelek éppen ezért tökéletesen ideálisak abban az esetben, ha esetleg beteg, fogproblémás, vagy beteg cicákról van szó, hiszen sokkal könnyebben el tudják fogyasztani ilyen formában az ételt, mintha nagy és kemény falatokat kapnának.

Macskakonzerv vásárlása

A macskakonzerv vásárlása nem csak azért fontos bizonyos időközönként kis kedvencünk számára, hogy változatosabb ételekkel tudjunk szolgálni számára, hanem azért is, hogy az esetleges házi koszt, vagy a száraz tápok mellett megfelelő mennyiségű vitamint, illetve ásványi anyagot tudjunk a szervezetükbe juttatni. Az alutasakos macskaeledelek ugyanis rendszer nem csak nagy mennyiségű tiszta húst, hanem rengeteg vitamint és ásványi anyagokat juttatnak az állat szervezetébe, ami ettől megerősödik, és immunrendszerének köszönhetően ellenáll a betegségeknek a leghidegebb időszakokban is, nem beszélve arról, hogy szőrük és bundájuk sokkal fényesebb lesz, mint vitaminhiányos állapotukban.