Száraztáp, szárazeledel

Mire figyeljünk száraztáp választásnál...

A száraztáp kiválasztásánál vegyük figyelembe a kutya méretén és korán felül egészségi állapotát, valamint mozgásigényét is, hiszen azok a kutyák, akik relatíve kisebb helyen töltik napjaik jelentős részét, ezen felül pedig nem túl mozgékonyak, sokkal kevesebb kalóriát igényelnek, mint azok, akik gyakran futnak, esetleg nagyobb helyen élik mindennapjaikat. A szárazeledelek mindkét esetben megfelelő alternatívát nyújtanak az etetéshez, hiszen vitaminok és ásványi anyagok mellett húst, zöldségeket, sok fehérjét, zsírt és még gabonaféléket is tartalmaznak, egyszóval egy instant étkezést biztosítanak kedvenceink számára, akiknek csak a megfelelő adag kiporciózását, illetve a vizet kell biztosítanunk minden nap az egészséges élethez. Természetesen a mozgás és a törődés mellett!

Száraztápok, szárazeledelek széles választékából válogathatsz kedvedre webáruházunkban. Száraztáp választásakor vedd figyelembe kedvenced életkorát és méretét, valamint a speciális ígényeit. A megfelelő száraztáp kiválasztása mindig egy felelősségteljes feladatat, ezért a termékleírásokat ezeknél a termékeknél a lehető legnagyobb gondossággal állítottuk össze.
Nagy választékban találsz nálunk kölyökkutya tápokat, hipoallergén eledeleket, gabonamentes termékeket, felnőtt kutyatápokat és sportkutya tápokat.
Áruházunkban az alábbi márkákat forgalmazzuk: Acana, Calibra, Happy Dog, Orijen

Mennyi száraztápot etessek?

A kutyák a táplálás tekintetében olyanok, mint a kisbabák, egyszóval tehát éhesek, de – az esetek többségében legalábbis – nem tudják megszerezni maguknak a betevő falatot, ezáltal csak a gondozóikon múlik, hogy mit kapnak enni. Ez a gazdák szempontjából hatalmas nagy felelősség, hiszen nem csak a rendszeres etetésről kell gondoskodniuk, hanem arról is, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagot kapjanak. Ezzel kapcsolatban fontos, hogy egyrészt a kutyák szinte mindig éhesek, de nem szabad őket addig etetni, amíg jónak látjuk, hanem be kell tartanunk az előírásokat és az ajánlásokat ahhoz, hogy egészségesen fejlődhessenek. Minden kutyafajtának és korosztálynak megvannak ugyanis az alapvető szükségletei az etetés szempontjából, amit fontos figyelembe vennünk egészségük és egészséges fejlődésük érdekében, hiszen az sem szerencsés, ha túl kevés élelmet kapnak, de az sem, ha túl sokat. Éppen ezért mindig tájékozódjunk az adott étel mennyiségéről, illetve számoljuk ki, hogy azzal az adaggal elegendő mennyiségű vitamin, ásványi anyag és tápanyag jut-e a szervezetébe ahhoz, hogy egészséges maradhasson.