Macskaeledel, macskatáp

Macskaeledel, macskatáp

A macskák táplálását leginkább a kisgyermekekéhez lehetne hasonlítani, hiszen kedvencünk általánosságban csak azzal kapcsolatban tud döntést hozni az elé tett ételekről, hogy megeszi-e azokat vagy sem. Mivel a kutyákhoz hasonlóan a macskák is ösztönszerűen szinte mindent megesznek, amiben érzik a húst, ezért csak és kizárólag a mi, avagy a gazdik felelőssége, hogy milyen minőségű, összetételű és mennyiségű étellel etetjük meg kedvenceinket. Ha macskánk számára szeretnénk mindig a legjobbat garantálni, akkor érdemes direkt számukra kifejlesztett macskaeledellel és macskatáppal kínálni őket, hiszen ezek a tápláló, finom és egészséges csemegék mindent megadnak szervezetük számára az egészséges fejlődéshez, növekedéshez, illetve vitalitásuk fenntartásához.

A macskaeledelek többsége ilyen téren szerencsés választás, hiszen nem csak rengeteg tápanyag található meg bennük, ami csökkenti kis kedvenceink éhségérzetét, hanem ezen felül vitaminok és ásványi anyagok is, amelyek biztosítják számukra a mindennapokhoz szükséges energiát, illetve a fejlődéshez, valamint az egészséghez szükséges alapot. A macskatáp adagolásával mindig vegyük figyelembe, hogy állatonként eltérő lehet az adagolás mértéke és mennyisége, hiszen ez nagymértékben függ a cica méretétől, fajtájától, korától és egészségi állapotától is, de meghatározza még a mozgásigénye is. Vannak ugyanis olyan cicák, amelyek eredendően többet mozognak, mint társaik, míg mások egész nap csak lustálkodnak. Utóbbiaknak értelemszerűen sokkal kevesebb lesz az élelemigényük, amit elhízásuk megelőzésének érdekében fontos figyelembe vennünk. Általánosságban több ételre van szükségük a sokat játszó kis macskáknak és a szabadon játszadozó házi kedvenceknek is, ellentétben a lakásban élő, nemesített cirmosokkal.

Macskaeledelek és macskatápok vitamintartalma...

A macskaeledel segítségével cicánk garantáltan megkapja mindazt, ami alapvető szükségleteinek kielégítéséhez és egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen, hiszen az alapvető tápanyagokon felül rengeteg kiegészítőt is tartalmaz. Példának okáért a macskatápban rengeteg C-, D- és E-vitamin található, amelyek mellett a legalapvetőbb ásványi anyagokat is tartalmazzák az ilyen készítmények, különös tekintettel a kalciumra, a magnéziumra és a vasra, amelyek hozzájárulnak macskánk egészsége mellett ahhoz is, hogy megőrizzék vitalitásukat, életkedvüket és játékosságukat. A legtöbb macskaeledel ezekből az összetevőkből elegendő mennyiséget tartalmaz ahhoz, hogy kis kedvencünk ne csak jóllakhasson, hanem egészséges is maradhasson – akár fejlődő korszakában is.

A macskatápok egyébiránt válogatott összetevőkből biztosítják macskánknak az elegendő száraz tápanyagot, így főként húsok, gabonafélék, burgonya, zsír, tej- és tojásszármazék, valamint zöldségfélék is hozzáadásra kerültek annak érdekében, hogy macskánk mindig kiegyensúlyozott és egészséges táplálékot kaphasson.