Kutyaajtó, kutyabejáró

Kutyaajtó, kutyabejáró

Amennyiben olyan házban lakunk, ahol a kutya elkerített, konszolidált helyen élhet, és ezen felül megengedett számára, hogy ne csak az udvaron játszadozzon, hanem a házba is bejöhessen, érdemes elgondolkodni egy kutyaajtó vagy más néven kutyabejáró felhelyezésén. A kutyatulajdonosok ma már rendkívül sokféle formájú, méretű és felépítésű kutyaajtó közül választhatják ki maguknak és kutyájuknak a megfelelő változatot, ezáltal a megfelelően szigetelő, önzáródó darabok mellett – amelyek garantáltan nem engedik be a hideget, és ki a lakás melegét – az akár csak nyáron használatos hővédő függönyökre, amelyek megkönnyítik, hogy az állat ki-be járhasson lakásból. A kutyabejáró legnagyobb előnye, hogy kis kedvencünk ennek köszönhetően akkor megy ki a lakásból, amikor csak szükségét érzi, ezáltal nem kell kint fagyoskodnia a hidegben egész éjjel, de ha valami különös zajt hall, akkor azonnal ki tud szaladni, és jó házőrzőhöz méltón azonnal meg tudja keresni annak forrását. A kutyaajtó felszerelése mellett szól még az is, hogy kutyánk így már garantáltan nem fog felébreszteni minket az éjszaka közepén azért, hogy engedjük ki a szükség miatt – már amennyiben így lett idomítva –, hanem önállósítva magát akkor megy ki, amikor annak szükségét érzi.

Kutyaajtó választás...

A kutyaajtó választásánál mindig vegyük figyelembe kedvencünk és a család igényeit is. A legfontosabb, hogy minden esetben olyan méretű átjárót szereljünk fel, amit a kutya kényelmesen meg tud közelíteni és meghajlás vagy összegörnyedés nélkül át tudja préselni magát rajta. Ez utóbbi különösen azért fontos, mert a túl kicsi kutyaajtók kidörzsölhetik kedvencünk hátát, ezzel pedig hosszabb távon több lesz a kár, mint a haszon. A kutyaajtó előnyét ezen felül azok a családok is élvezhetik majd, akik az ebek mellett macskákat is tartanak, hiszen a cicák ugyanúgy tudják majd használni ezt az átjárót, mint nagyobb társaik, ezáltal nem csak nagyobb szabadságot élvezhetnek majd, hanem ezen túl ők is ki tudnak majd menni, ha szólítja őket a szükség. A macska WC-hez szoktatott cicákat így könnyebben ki tudjuk szoktatni a lakásból is, ami egy kellemetlen terhet levehet a vállunkról, hiszen a legjobb családban is gyakori vita, hogy éppen ki a soros a macska illemhelyének kitakarításában.

A kutyaajtó, illetve kutyabejáró nagy előnye ezen felül, hogy nem csak bejárató ajtóra szerelhető fel, hanem a beltéri felhasználás mellett a kutyaházra is. Erre különösen az úgynevezett hővédő függönyök nagyon alkalmasak, amelyeket néhány csavar segítségével kényelmesen rögzíthetünk a téli időszakra, és tavasszal akár levehetünk, hogy kedvencünk szabadon tudjunk ki- és bejárkálni fekvőhelyéről. Előnye, hogy nagyszerűen képes kint tartani a hideget, vagyis amennyiben kedvencünk az udvarban szokott éjszakázni, és télen sem engedjük be a lakásba, akkor legalább annyit tegyünk meg érte, hogy kutyaházát alaposan kitömködjük pokrócokkal, és felszerelünk bejáratához egy kutyaajtót, amelyen egyrészt szabadon ki-be járkálhat, közben pedig még a hideget is kint tartja.

Kutyaajtót, kutyabejárót keresel?

Webáruházunk választékában csak minőségi anyagokból készített kutyaajtók és kutyabejárók közül válogathatsz. Sokszor kiváló választás a Ferplast Swing kutyaajtó mely felszerelése egyszerűen elvégezhető.
Kutyaházak ajtajára pár másodperc alatt felerősíthető kutyabejáróink akár -40 celsius fokig megőrzik rugalmasságukat ezzel megelőzve a kutyaház kihülését.
Kutyajtó választásánál érdemes az ebet lemérni így elkerülhető, hogy túl kicsi vagy esetleg túl nagy ajtó kerüljön felszerelésre.
Munkatársunk szívesen segít a megfelelő kutyaajtó, kutyabejáró kiválasztásában.