Macska wc, cica wc, alomtálca

Macska Wc, Cica Wc, alomtálca

Noha a szabadon, tehát udvaron tartott cicák számára a székletürítés egy könnyedén megoldott dolog, azonban esetükben is gyakran problémás, mi több kellemetlen lehet, ha ezt a tevékenységüket például kedvenc virágládánkba, esetleg gyermekünk homokozójába végzik el. Ilyen esetekben érdemes elgondolkozni egy macska wc beszerzésén, ami természetesen lakásban tartott, illetve nemesített cicák esetében alapkövetelmény, ha csak nem szeretnénk a drága szőnyegről vagy műpadlóról takarítani minden nap az ürüléket. A cica wc ideális kiegészítő kedvencünk számára abban az esetben, ha azt szeretnénk, hogy mindig ugyanoda végezze el a kis- és a nagy dolgát is, ezáltal megkímélve bútorainkat, padlónkat és egyéb berendezési tárgyainkat a kellemetlenségektől. És itt most nem csak a kellemetlen szagokról van szó, hanem a macskák ürülékében található rengeteg baktériumról – egyszóval a higiéniáról –, valamint az ürülékükben megtalálható savtartalomról is, amitől könnyedén elszíneződhetnek a berendezési tárgyak. Ha tehát vásárolunk magunknak egy cicát, mindig gondoskodjunk arról, hogy megfelelő helyre tudja elvégezni a dolgát, és bár a szoktatási időszakban még lehetnek problémák, illetve fennakadások, egy megfelelően kiválasztott alomtálca mindig könnyebbséget hoz a macskatulajdonosok életébe.

Macska wc mérete

Mindez természetesen csak abban az esetben igaz, ha jól választunk macska wc-t, hiszen vegyük figyelembe, hogy cicáinknak is vannak azért alapvető elvárásaik, amelyeket érdemes figyelembe venni azért, hogy minél előbb megkedveljük új ürítő helyüket. Ami ezzel kapcsolatban kiemelten fontos, az nem is annyira a szín vagy éppen a forma, sokkal inkább a méret, hogy kedvencünk kényelmesen elférjen a cica wc-ben, megfelelően tudja használni azt, és ne érjék olyan kellemetlen élmények, amelyeknek köszönhetően a későbbiekben inkább például a szőnyegre végzi majd el a kis- és nagydolgát. Vegyük figyelembe már a kiscica vásárlásakor azt, hogy az állat kifejletten mekkora méretekkel rendelkezik majd, hiszen lehet, hogy kezdetben a legkisebb macska wc is ideális lesz neki a méreteket tekintve, később azonban nem kizárt, hogy túl szűkké, esetleg lapossá válik számára. Ez nem csak neki jelent majd kellemetlenséget, hanem nekünk is abban az esetben, ha a homokot – a kellemetlen melléktermékkel együtt – gyakran kikaparja például az alomtálcából.

Zárt Cica Wc

Utóbbi ellen találták ki korábban a fedett cica wc-ket, amelyek leginkább egy szállítóhoz hasonlíthatók, és valóban könnyedén mozgathatók, magunkkal vihetjük bárhová, ahová macskánkat is szállítjuk. Ez kiemelkedően nagy előnye, de ezen felül további pozitívumai is vannak! Ilyen például, hogy fedettsége, illetve magas falai miatt a cica szabadon kapirgálhat odabent, a homokot, és vele együtt az ürüléket nem tudja kitúrni onnan, amit aztán nem kell a padlóról összesöprögetnünk. Legnagyobb előnyük a fedett cica wc-knek mégis azonban az, hogy beépített filterüknek köszönhetően képesek benntartani a szagot, így ráérünk akár ritkábban is tisztítani őket.