Kutyaruha, kutyacipő

Kutyaruha, kutyacipő

Kis kedvencüket nagyon sokan már olyannyira családtagként kezelik és szeretik, hogy gyakran saját ruhákat is vásárolnak nekik. Erre néhány kutyafajta esetében azért is nagy szükség van, mert szőr nélküli típusok, ezáltal egy kutyaruha vagy egy kutyacipő nélkül a nagy téli hidegben garantáltan csúnyán fáznának, illetve ebből kifolyólag meg is betegednének, hiszen ne feledjük el, esetükben szervezetük és immunrendszerük ugyanolyan hatást vált ki egy meghűlés esetén, mint az emberekből, sőt mi több, a kis négylábúak esetében sokkal valószínűbb a tüdőgyulladás lehetősége is. Amennyiben kedvencünket szeretnénk megvédeni mindettől, akkor érdemes télen, illetve a hidegebb időszakban gondoskodni a megfelelő védelemről. Mindez elsődlegesen akkor fontos, ha kutyánkat rendszerint a négy fal között, kellemes hőmérsékleten tartjuk, és csak ritkán visszük ki a szabadba. Ez utóbbit ugyanis egy kutyától nem vonhatjuk, hiszen vannak alapvető szükségletei, így a futás, illetve a mozgás mellett a legtöbb négylábú a kis- és nagydolgát, valamint egyéb ösztönszerű dolgait is a szabadban szereti elvégezni. Ha pedig ilyenkor sem szeretnénk, hogy kedvencünk felfázzon, akkor vásároljunk neki kutyaruhát és kutyacipőt.

A jó minőségű kutyaruha és kutyacipő

Egy jó minőségű kutyaruha és kutyacipő nem csak sajátos stílus képes adni kis kedvencünk számára, aminek köszönhetően már-már emberhez méltó módon és formában vihetjük magunkkal szőrmókunkat nyilvános helyekre – például bevásárolni vagy étterembe –, hanem ezen túlmenően a kutya is meg fogja majd hálálni egy idő után ezt a törődést. A kutyusok ugyanis annyira hozzá tudnak szokni a kutyaruhához és a kutyacipőhöz, hogy egy idő után már maguk fogják kérni őket, sőt ragaszkodnak hozzájuk, hiszen nekik is sokkal kellemesebb lesz a hidegben megfelelően meleg öltözékben sétálni, ami védi testüket és fázós tappancsaikat is a hidegtől. Természetesen vannak olyan kutyafajták, amelyek egyrészt nem igénylik az ilyen kiváltságokat, másrészt pedig nem is hagyják, hogy efféléket rájuk adjanak. Ilyenek jellemzően a nagyobb testű és nagyobb szőrű kutyafajok, amelyek természetesen általában nem is igénylik az efféle kiegészítők alkalmazását, különös tekintettel abban az esetben, ha rendszeresen kint vannak a szabadban.

Milyen kutyaruhát vagy kutyacipőt válasszak?

A kutyaruhák és kutyacipők egyébiránt akkora divattá váltak manapság a kutyatartók között, hogy rengeteg típusú, fazonú és márkájú változatuk vált kaphatóvá, ebből kifolyólag aki túlzottan ad a divatra, az akár több típust is választhat kedvencének, akit így mindig az alkalomhoz, vagy saját magához öltöztethet fel. Ne feledjük, hogy mindez ugyanakkor nem csak egy újabb hóbort, hanem bizonyos esetekben rendkívül hasznos is lehet kis kedvencünk számára, akinek az egészsége garantáltan meghálálja majd az efféle törődést. Ügyeljünk ugyanakkor arra, hogy mindig megfelelő méretű kutyaruhát és kutyacipőt válasszunk, máskülönben kis háziállatunk garantáltan nem fogja szívesen hordani hasznos kiegészítőit.