Tengerimalac ketrec

Tengerimalac ketrec

A tengerimalacok a hörcsögökhöz hasonlóan rendkívül kedvelt kisállatok azért, mert rendkívül aranyosak, a kutyákhoz vagy a macskákhoz képest kevesebb gondoskodást igényelnek, és nagy mozgásigényük ellenére kis helyen is elférnek. Ideális választás azok számára, akik szeretnének megtapasztalni a kisállattartás súlyát és kötelezettségeit, azonban egy aprócska hörcsögnél egy kicsit nagyobbacska állatot szeretnének, akit könnyebb megsimogatni és megfogni, ezáltal pedig megszeretgetni. Noha a gondozás szempontjából valóban kevesebb törődést igényel, mint a kutyák vagy a macskák, összességében azonban a tengerimalacokat sem szabad elhanyagolni, törődésünk ugyanis mindig meghálálja magát, noha idomításuk és tanításuk általánosságban nehézkes. A tengerimalacokat nem véletlenül tartják gyakran vidéken a nyulak mellett – többnyire a patkányok távoltartása érdekében –, hiszen gondozásuk és viselkedésük meglepő hasonlóságot mutat, még ha anatómiailag és más tekintetben semmiféle rokoni kapcsolat sincs a két állatfaj között. Éppen ezért a korábban nyulaknak szánt ketrecek és tárolók szinte biztosan ideálisak lesznek tengerimalacok számára is, azonban léteznek ma már direkt tengerimalac ketrecek is, amelyeknek köszönhetően kis kedvencünket méltó körülmények között és formában tarthatjuk, hogy kiegyensúlyozott, kisállathoz méltó életet biztosíthassunk számára.

Berendezett tengerimalac ketrecek

Noha léteznek olyan tengerimalac ketrecek, amelyek lényegében csak üres ketrecek, és bármilyen állat számára megfelelnek – kellő berendezés után természetesen –, mégis érdemes azonban olyant választani számukra, amelyek előre berendezettek, így ugyanis biztosíthatjuk számukra, hogy olyan berendezési tárgyak álljanak a rendelkezésére, amelyek garantáltan az ő méreteihez és igényeihez lettek igazítva. Az ilyen tengerimalacok ugyanis a speciális kialakítás – például magasított alsó falak – mellett rendelkeznek önitatóval, szénaráccsal, etetőtállal és még létrákkal is. Mivel a tengerimalacok mozgásigénye összességében nem túl nagy, nem igénylik a túl nagy teret, de azért a választáskor vegyük figyelembe, hogy elegendő helyük legyen az általános mozgásra. A kis mozgásigény inkább azért fontos esetünkben, mert a tengerimalacok nem igényelnek speciális játékokat, tökéletesen megelégszenek azzal, ha minden nap kivesszük őket néhány percre, és futhatnak egy keveset a szobában vagy a lakásban, de imádnak például az udvaron is rohangászni a nagy fűben.

Az ideális tengerimalac ketrec

Az ideális tengerimalac ketrec számára minden esetben biztosított a megfelelő szellőzés – mivel többnyire rácsos kialakításúak, ez nem egy túl problémás kritérium –, ami sokkal fontosabb, az inkább a méret, hiszen egyrészt a tengerimalac könnyen szaporodik, másrészt kis példányokként, kölyökkorukban sokan képesek alábecsülni későbbi méreteiket, pedig a tengerimalacok akár akkorára is megnőhetnek, mint egy kisebb nyúl.

Tengerimalac érkezett a családba?

Tengerimalac ketrec választásakor fontos szempont lehet, hogy hány darab tengerimalac várható a későbbiekben. Kiváló minőségű Ferplast Cavie 80 tengerimalac ketreceink maradéktalanul megfelelőek tengerimalac tartásához. Felszereltségüket tekintve többségében teljesen felszerelt tengerimalac ketreceket forgalmazunk. Tartalmaznak rágcsáló itatót, szénarácsot, kisházikót, tálat.
Tengerimalac ketrecek hasznos tartozéka lehet még a sarok wc melynek haszna, hogy a tengerimalac nem a ketrec teljes területén piszkít.