Száraztáp, szárazeledel, macskatáp

Macska száraztáp, száraz macskaeledel

Noha még ma is nagyon sok otthonban találhatok a szabadban, avagy az udvaron élő házi cicák, azok az idők már régen elmúltak, hogy egerek megfogásával tartsák fenn magukat. Noha tény, hogy a vadászösztön még nem veszett ki belőlük teljesen, ebből kifolyólag kényszerhelyzetben és bizonyos esetekben továbbra is képesek elkapni az egeret, azonban a cicák a háziasításuk óta – avagy konkrétan több évezrede már – nem önellátóak, vagyis az emberek segítségére szorulnak. A mi feladatunk tehát, hogy különféle macskaeledelekkel tápláljuk kedvenceinket, amelyek közül a legnépszerűbbek és a leginkább megfizethetők a macska száraztápok és a száraz macskaeledelek. Ezeket ma már a legáltalánosabb élelmiszerboltokban is elérhetjük nagy választékban, ugyanakkor nem árt odafigyelni arra, hogy a legjobb minőséget válasszuk kedvencünknek, mert egy silány minőségű macska száraztáp sokkal többet árt kedvencünknek, mint amennyit a gyakorlatban használ.

Hogy mire figyeljünk a száraz macskaeledel kiválasztásakor?

Összességében sokkal több dolgot kell figyelembe vennünk, mint gondolnánk. Érdemes például észben tartani, hogy egy cica számára a legtöbb esetben csak a táp, valamint a kiegészítésként adott tej biztosítja a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat ahhoz, hogy az állat egészséges maradhasson. Egy macska nem eszik gyümölcsöt, vagy zöldségeket, éppen ezért érdemes olyan száraz macskaeledeleket választanunk kedvencünk számára, amelyekben minden fontos összetevő megtalálható az állat kiegyensúlyozott életéhez. Fontos például, hogy legyen a tápban elegendő vitamin és ásványi anyag, ezen felül pedig a rostanyagról és a fehérjéről sem árt gondoskodnunk, hiszen ez a cica anyagcseréjén felül hozzájárul a csontok és a fogak épségéért, valamint az izomzatért is.

Macska száraztápok kiszerelései

A macska száraztápok ma már számtalan kiszerelésben és ízben elérhetők, éppen emiatt érdemes kipróbálni többet is, hiszen nem kizárt, hogy bizonyos száraz macskaeledelekből kedvencünk többet fogyasztana, csak éppen az adott ízt vagy összetevőt nem szereti. Bár a macskák nem finnyás állatok, előfordulhat ez a fenti anomália, így próbáljuk megváltogatni a cicák étrendjében a különféle hús alapú összetevőket, nagy figyelmet szentelve annak, hogy kis kedvencünk bőségesen fogyasszon hal- és baromfialapú tápokat is. Nem árt odafigyelni arra is, hogy mekkora adagokat biztosítunk cicánk számára a kiválasztott száraz macskaeledelből. Noha az egyes cicafajok között a táplálkozási szokások terén nincs olyan óriási különbség, mint például a kutyáknál, ugyanakkor például a házi macskák rendre többet esznek – mert többet is mozognak –, mint a nemesített, jobbára hosszúszőrű macskafajok, akik egyébiránt még finnyásabbak is, egerészésre pedig szinte soha nem fanyalodnak, még játék szintjén sem. Az ideálisan kiválasztott macska száraztáp tökéletes alternatívát biztosít ahhoz, hogy cicánk mindig elegendő mennyiségű ételhez, vitaminhoz, ásványi anyaghoz, és egyéb fontos tápanyaghoz juthasson hozzá.

Nálunk mindent megtalálsz ami a szakszerű macskatartáshoz szükséges

Nagy választékban kínálunk prémium és szuperpremium száraztápokat, szárazeledeleket, macskatápokat. A megfelelő szárazeledel kiválasztása nagy felelősség ezért a legjobb döntés érdekében a termékleírásokat a lehető legnagyobb gondossággal állítottuk össze. Termékeinket Európa piacvezető gyártóitól szerezzük be mely egyben garancia is a kiváló minőségre.
Forgalmazott márkáink: Acana CatCalibra CatHappy CatOrijen Cat.