Kutyakefe, kutyafésű

Kutyakefe, kutyafésű

Ha törődésről van szó, kutyánk is mindig megérdemli a legjobbat, ennek megfelelően ne csak arról gondoskodjunk, hogy megfelelő táplálékot kapjon, vagy hogy jó helyen aludjon, hanem arról is, hogy külsőleg is igazi kutyának érezhesse magát, ezáltal a rendszeres fürdetés mellett gyakran fésüljük és keféljük is meg bundáját. Ehhez elengedhetetlen egy jó minőségű kutyakefe vagy kutyafésű, amit mindig nagyon körültekintően kell megválasztanunk, hiszen kis híján ahány kutyafajta, az annyiféle fésűt igényel annak függvényében, hogy mennyire sűrű a bundája, hosszú- vagy rövidszőrű-e, esetleg a nagyon nehezen kezelhető drótszőrűek családjába tartozik. Bármilyen kutyánk is van, nagyon fontos, hogy bundájával is eleget törődjünk, ezáltal a rendszeres fürdetés mellett gondoskodjunk arról, hogy elegendő alkalommal meg is fésüljük. Erre a fürdetéshez képest gyakrabban szükség lesz, ami azért pozitívum, mert kevésbé körülményes, mint a mosdatás, ami főleg a nagyobb testű kutyák esetében kész tortúra – pláne, ha kedvencünk nem igazán szereti a vizet, vagy nem akar túl sokáig egy helyben ülni.

Kutyakefe és a kutyafésű használata

Hogy miért is fontos a kutyakefe és a kutyafésű rendszeres használata? Elsődlegesen azért, hogy kutyánk szőre és bőre egészséges maradjon, a rendszeres fésülés ugyanis nem csak eltávolítja a bundából a nem odaillő anyagokat, hanem még a parazitákat is távozásra ösztönzi, az elhalt szőrszálak eltávolításával pedig a szőrzet lehetőséget kap a teljes regenerációra, aminek köszönhetően kutyánk szőre sokkal fényesebb, egészségesebb lesz. A kutyafésű használata akár napi szinten is ajánlott olyan kutyatulajdonosok számára, akik a lakásban tartják kedvenceiket, hiszen ezzel a módszerrel könnyebben fel lehet venni a versenyt a rendkívül kellemetlen vedléssel szemben, így a mindennapos fésülés során a felesleges szőrt eltávolítjuk, így a lakásban sokkal kevesebb lesz belőle elhullajtva. Ma már rengeteg különféle fésű található a piacon kutyák számára, így nagyon fontos, hogy a mi kedvencünkhöz a leginkább megfelelő változatot alkalmazzuk az ő érdekében, hiszen egy rossz kutyakefével akár kárt is tehetünk ebünkben. Ma már vannak kutyafésűk direkt rövid- és hosszúszőrű fajtáknak, amelyeket nem véletlenül találtak ki, akárcsak az egyes formákat és méreteket, hiszen minden egyes kutyának más és más igényei vannak ezen a téren.

Kutyafésülés folyamata...

Természetesen a kutyafésülés folyamata is rendkívül alapos munkát és körültekintést igényel, ebből kifolyólag nagyon vigyázni kell arra, hogy ha megfelelő kutyakefét is választottunk, még akkor is óvatosan bánjunk vele, ne nyomjuk rá túlzottan, mert könnyedén felsérthetjük vele a kutya bőrét, ami utána könnyedén elfertőződhet, és további problémákat okozhat. A leghatásosabb, ha mindig fartőénél kezdjük a bunda fésülését, ahol annak megnyitásával keskeny csíkonként haladva tudjuk átfésülni a teljes szőrzetet. Mindig legyünk körültekintőek, és rendszeresen gondoskodjunk arról, hogy kutyánk számára ilyen formában is biztosíthassuk az ápolt bundát.

Kutyakefék és kutyafésűk választékából válogathatsz kedvedre. Találsz termékeink között rövid szőrű kutyának megfelelő kefét, hosszú szőr gondozására alkalmas fésűt de göndőr vagy drót szörzet ápolására használható keféket is. Kutyakeféink és kutyafésüinket neves gyártóktól szerezzük be mely egyben garancia is a termékeink tartósságára és használhatóságára. Vedléskor az elhalt szőrszőrszállak eltávolítására kifejezetten jól használható termékünk a Furminator márka képviselői melyek nagy hatékonysággal tisztítják meg a bundát az elhalt szőrszállaktól.