Nyúlketrec, nyúlkarám

törpenyúl kezdő készlet

Mint minden házikedvencet a nyulakat is a számára ideális környezetben szükséges tartani. Ehhez ideális választás egy megfelelő nyúlketrec vagy nyúlkarám, amelyek tökéletesen megfelelnek ahhoz, hogy mindig kielégítő körülmények között élhessék életüket kedvenceink. A nyulakról összességében annyit érdemes tudni, hogy vadon élő társaikkal ellentétben még egyszerű, háziasított formájukban is csak nagyon kicsi a mozgásigényük, ha kiengedjük őket a ketrecből, még akkor sem futnak el túl messzire, nemesített változataik pedig meglehetősen lusta jószágok, akik nem is igényelnek túl nagy mozgásigényt. A nyuszikkal ugyanis a macskákhoz vagy a kutyákhoz hasonlóan kell törődni, sőt mi több, igénylik is a törődést, és bár talán nem olyan okos állatok, mint az ebek, a figyelmet a maguk módján mégis képesek meghálálni, és ha már megszokták az emberek közelségét, akkor természetesen idomíthatók is, noha olyan eredményeket nehéz elérni velük, mint a cicákkal.

A nyulak azonban olyannyira édes kis szőrmókok, hogy már csak puszta jelenlétükkel és simogathatóságukkal is képesek bárkit levenni a lábukról, de kiegyensúlyozottságuk, szelídségük és természetesen kezelhetőségük nagyban függ attól, hogy milyen környezetben tartjuk őket. A gazdik ma már számtalan méretű és formájú nyúlketrec közül válogathatnak kedvenceiknek, ebből kifolyólag a kisállat igényeihez és méreteihez igazíthatják a választást. A legtöbb ketrec ma már teljes felszereltséggel rendelkezik, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy lényegében már csak megfelelő élelmet kell vásárolnunk kedvencünk számára, mert minden más adott lesz neki a ketrecen belül. Példának okáért vannak olyan nyúlketrecek is, amelybe beépített itatók, zárt szénatartók, kisebb játékok, sőt mi több, még alvóhelyek is kialakításra kerültek annak érdekében, hogy nyulaink mindig jól érezhessék magukat.

Emeletes nyúlketrec

Léteznek direkt nagyobb mozgásigényű, sőt több nyúl tartására is alkalmas ketrecek, amelyek több szinttel, nagyobb futótérrel és több etetővel is rendelkeznek annak érdekében, hogy akár nagyobb alom esetében se kelljen lemondaniuk a számukra kijáró kényelemről és életminőségről. Ha csak átmenetileg tervezünk nyuszit tartani otthon – például húsvét apropóján –, a nyúlketrec helyett érdemesebb csak nyúlkarámot választani, ami lényegében egy súlyosabb kerítés kedvenceink számára, ami megakadályozza, hogy a lakásban vagy éppen az udvarban a nyulak elszaladhassanak.

Új törpenyúl került a családba?

Nyúlketrec és nyúlkarám széles választékából és nyulas kiegészítő felszereléseinkből kedvedre válogathatsz.
Nyuszi ketrec vásárlásánál vedd figyelembe, hogy még a törpe nyulak tartásához is szükséges legalább 100cm-es nyúlketrec. Kiváló választás lehet a Ferplast Rabbit 100 nyúlketrec 1 nyúl esetén, 2 törpenyúl élettere már egy Ferplast Rabbit 120 nyúlketrecet ígényel.
Nyúlkarám segítségével tavasztól akár a kertben is tarthatjuk a törpe nyulat így kedvencünk sokkal jobban fogja érezni magát.
A nyuszi ketrec aljába tölts forgácsot vagy jó minőségű pellet almot, így kedvenced hosszan tiszta helynek fog örvendeni.