Macska hordozó, macskaszállító

Macska hordozó, macskaszállító box

Egy macska a legtöbb család életében nem csak a kis kedvenc szerepét tölti be, aki megvigasztalja az embert, ha éppen rossz a kedve, hanem ezen felül gyakran igazi családtagnak tekintik, aki a maximális törődés és figyelem mellett mindenhová elkíséri gazdáit. Ha azt szeretnénk, hogy cicánk az utazás során is a lehető legnagyobb kényelmet élvezze, ezen felül pedig például tömegközlekedési eszközön se okozzon problémát a jelenléte, akkor válasszunk neki direkt erre a célra szolgáló macska hordozót, illetve szállítóbox-ot, amiben kis kedvencünk nyugodtan, stressztől mentesen élvezheti majd az utazást. Egy macska hordozó beszerzése erősen ajánlott akkor is, ha kedvencünket nem utaztatjuk rendszeresen, illetve nincs tervben ilyesmi, hiszen szinte biztosan szükség lesz majd rá valamikor, ha máskor nem, akkor olyan esetekben, ha éppen állatorvoshoz kell vinni, hiszen ilyenkor a legkényelmesebb és legbiztonságosabb szállítási módot az ilyen box-ok biztosítják. Természetesen megkockáztathatjuk, hogy macskánkat a kezünkben visszük az utazás során, azonban ne felejtsük el, hogy ilyenkor rengeteg új élmény és hatás érheti kedvencünket, sőt mi több, annyira megijedhet, hogy ki is ugorhat a kezünkből, és elszaladhat, ami nem csak veszélybe sodorja a biztonságát, hanem rengeteg kellemetlenséget is szülhet. Egy macska hordozó ugyanis nem csak megkönnyíti a szállítást, hanem mentesíti kisállatunkat a kellemetlen környezeti hatások elől, hiszen bár cicánk megfelelően átlátja majd környezetét, a falak azonban mégis biztonságot nyújtanak majd számára, és megvédik a kellemetlen negatív ingerektől, amelyek akár mentálisan is megsérthetik őt.

Macska hordozó kedvencünk számára

Amennyiben szeretnénk szállítóbox-ot vásárolni macskánk számára, feltétlenül vegyük igénybe kedvencünk igényeit is, avagy ne minden esetben csak az ár döntsön. Ha cicánk mozgékonyabb, játékosabb természet, ne sajnáljuk tőle a nagyobb macskaszállítót, hiszen ebben szabadon ugrándozhat és játszadozhat, a kisebb szállítók ugyanis inkább a lustább természetű, valamint kisebb termetű cicáknak javasoltak. Fontos szempont még a választáskor, hogy figyelembe vegyük macskánk méreteit is, így kölyökcicának ne az éppen akkor aktuális méretéhez igazítsuk a vásárlást, hanem vegyük figyelembe, hogy később mekkorára nő majd. Ez fontos a cica kényelmes és biztonságos szállításához is, ezáltal legalább akkora legyen a box, hogy abban kényelmesen meg tudjon fordulni, és le is tudjon feküdni az alvás, illetve a pihenés miatt, ami mint tudjuk a cicák egyik legkedveltebb elfoglaltsága.

A cica szállítása...

Cicánk szállításakor vegyük majd figyelembe, hogy a macskák is imádják a szabadságot, és nem szeretnek szűk helyeken, bezárva lenni. Ezáltal amikor csak tehetjük, engedjük ki őket a szállítóból, sokat beszéljünk hozzájuk és játszunk is velük, hogy könnyebben viseljük az utazás fáradalmait. Növelhetjük az otthonosságot abban az esetben, ha saját pokrócát, esetleg kis játékait is betesszük a box-ba, ez ugyanis biztonságérzetet ad majd számukra.