Macska kefe, macskafésű

Macska kefe, macskafésű

A cicák igazi felfedezők, akik nem csak a lakás könnyen megközelíthető részeit szeretik meghódítani maguknak, hanem a legkisebb pókhálós és poros zegzugokat is, nem is beszélve arról, ha a szabadba is gyakran kiengedjük őket, ott ugyanis szintén nem ismernek lehetetlent, a legnagyobb gazba és koszba is szívesen belegázolnak. Mivel megszelídített ragadozók, ez korántsem tekinthető meglepőnek, ellenben a gazdik kötelessége, hogy az ilyen kis kalandok során a bundájukkal összeszedett rengeteg szennyeződést kitisztítsák. Mivel köztudott, hogy a cicák jobban szeretik a mosakodást egyedül elvégezni – eredendően irtóznak a víztől, noha ösztönszerűen jól úsznak, fürdetni szinte lehetetlen őket –, ezért érdemes más módszerekhez folyamodni bundájuk megtisztításának érdekében. Ehhez nyújt kiváló segítséget egy megfelelő macska kefe vagy macskafésű, amit azért szeretnek annyira a cicák, mert segítségükkel igazi kényeztetésben lesz részük, és mint ismert, a macskák nagyon szeretik az efféle kényelmet, a sok simogatást, amit szinte követelnek majd a későbbiekben, ha segítségül hívunk mindehhez egy macska kefét is.

Macska kefe és a csillogó bunda

Noha a macska kefe és a macskafésű kényezteti is az állatok, elsődlegesen nem azért találták ki, hogy ilyen hatást érjünk el velük, a rendszeres fésülés ugyanis nagyon fontos is ahhoz, hogy kis kedvenceink egészségesek maradjanak, bundájuk pedig szép legyen. A cicák ugyanis bár sajátos formában képesek megmosakodni, azonban ezzel szinte csak a felületi koszt tudják eltávolítani magukról, a rájuk rakódott szennyeződéseket, de az ilyen fürdésnek kevés gyakorlati haszna van azon túl, hogy tartást, fényt ad a bundájuknak. Ezért kell hetente legalább egyszer rendszeresíteni esetükben egy macskafésűt, hiszen cicáinkat csak a legvégső esetben tudjuk megfürdetni, így tisztításuk érdekében legfeljebb csak fésülgetni tudjuk őket. A macska kefe segítségével nem csak megtisztíthatjuk kedvencünk legmélyebb és legsűrűbb bundarétegét is – megszabadítva őket a kellemetlen parazitáktól –, hanem ezzel egyetemben hozzájárulunk szőrük egészségének és tisztaságának megőrzéséhez is, mindezt úgy, hogy a cicák egyszerűen minden egyes fésűvonást élveznek, és hatalmas dorombolással díjaznak majd.

Macskafésű alkalmazása

A macskafésű gyakorlati előnyei közé sorolható még a fentieken túl az is, hogy rendszeres alkalmazásukkal a bunda tisztaságát az elhalt vagy beteg szőrszálak kihúzásával is garantálhatjuk. Ezzel a lakásban és környezetünkben sokkal kevesebb lesz a macskaszőr, ami nem csak az allergiások életét könnyítheti majd meg, hanem a saját mindennapjainkat is, ha a takarításról van szó. Természetesen mindig kellő körültekintéssel alkalmazzuk a macska kefét, nem szabad ugyanis túl erősen rányomni, nehogy felsértsük kedvencünk bőrét, de figyeljünk oda arra, hogy a macska teljes bundáját átmozgassuk és kifésüljük ilyen formában, különös tekintettel a hajlatokra és a lábakra, ahol különösen sok kórokozó lapulhat meg.
Macska kefe és macskafésű széles választékát kínáljuk áruházunkban. A macska kefe vagy a macskafésű kiválasztásánál vegye figyelembe az állat méretét és szőrtípusát. A legmegfelelőbb macska kefe, macskafésű kiválasztásáhozha szükséges vegye ígénybe munkatársunk segítségét.