Macskajáték, cicajáték

Macskajáték, cicajáték

A macskák azért is nagyon kedvelt kedvencek, mert nagyon sok más háziállathoz mérten ők még idősebb korukban is ösztönösen imádnak játszani. Míg a kutyák egy bizonyos kor után már nehezebben kaphatók erre, a cicák egészen öregen is képesek önfeledten játszani és szórakozni bármivel, amit prédának hisznek. A cicákban ez a játékosság ősi ösztöneikből fakad, az üldözés, a zsákmányolás iránti vágyukból, ebből kifolyólag bármit, amit egérnek, esetleg potenciális zsákmánynak nézhetnek, mert gurul, csörög, menekül vagy ugrál, azt el akarják kapni, ebben pedig természetesen még életkoruk sem akadályozhatja meg őket. A játékosság azért is nagy előny, mert a macskák is fiatalosak, fittek maradnak tőle, másrészt pedig mert egyszerű hízelgésük mellett pszichésen ezzel tudnak a leginkább törődni az emberek lelkével, lévén a játék által érezhetjük, hogy fontosak vagyunk cicánk számára, hogy hasznosan tudjuk eltölteni egymással időnket, miközben képesek vagyunk megfeledkezni akár mindennapi problémáinkról is.

A megfelelő macskajáték...

Ahhoz azonban, hogy cicánk megfelelő minőségben és tartalmasan tudjon játszani, rendkívül fontos, hogy megfelelő macskajáték álljon a rendelkezésére. Sokan el sem tudnák képzelni, de a gyártók ma már egy egész gyűjteményt készítettek el kedvenceink számára, akik ezáltal cicajátékok egész sorával szórakoztathatják el magukat, és ezáltal természetesen minket is, hiszen alig lenne mókásabb látvány annál, minthogy szeretett kedvencünk éppen egy csörgő labdával vagy egy műegérrel hancúrozik. Ma már nagyon könnyű a gazdik dolga, ha macskajátékot szeretnének választani, hiszen valóban egészen széles és színes kínálatból válogathatnak. A legnépszerűbbek és legkedveltebbek a hagyományos kis csörgő labdák, illetve forgók, amelyeket cicánk akár hosszú órákig is képes kergetni a lakásban, de léteznek ma már direkt cicáknak készült műegerek is, amelyekkel vadászösztönüknek adózhatnak kedvenceink. Ezekből nagyon sokféle változat elérhető már, így rezgő, guruló, zsinóron húzható, de akár még sípoló vagy csörgő formák is, amelyek gondoskodnak arról, hogy cicánk mindig hasznosan tölthesse el idejét.

Fejleszd cicajátékkal kedvenced képességeit

A játékot egyébiránt a macskák a legtöbb esetben igazi vadászatnak fogják fel, ami nem csak azért hasznos, mert mi jót szórakozunk rajtuk, hanem azért is, mert esetükben nagyon fontos a rendszeres mozgás. A cicajátékok ugyanis lehetővé teszik – még a legegyszerűbb változatok is –, hogy kedvencünk mindig fitt, mozgékony, ezáltal pedig természetesen egészséges maradhasson. A macskák ugyanis bár eredendően lusta állatok, összességében nagyon igénylik a mozgást, és a különféle játékok segítenek nekik abban, hogy kiéljék ösztöneiket, közben pedig fejlesztik képességeiket is, ezáltal amennyiben azt szeretnénk, hogy később könnyedén megfogja a valódi egereket és rágcsálókat is, akkor érdemes ilyesmivel tréningeznünk a siker érdekében, hiszen ha cicánk egy mozgó műegeret könnyedén elkap, akkor egy élővel sem lesz már túl nagy problémája.