Hörcsög ketrec

Hörcsög ketrec

A hörcsög az egyik legnépszerűbb kisállat az emberek között, ami elsődlegesen annak köszönhető, hogy nagyon kevés gondozást és törődést igényel, egyszóval ideális választás például olyan gyermekeknek, akiknek korábban még nem volt kis kedvencük, de szeretnék bizonyítani, hogy példának okáért egy kutyát vagy egy macskát is felelősségteljesen tudnának nevelni és gondozni. A hörcsög ideális továbbá azoknak is, akik általában nagyon elfoglaltak, de mégis szeretnének otthonukban tudni egy kis szőrmókot, akit egy nehéz és stresszes nap után megszorongathatnak kicsit. Természetesen a hörcsög számára is kijár a megfelelő életminőség, ezáltal fontos, hogy őket is ideális helyen tároljuk, így vásárlásukkor gondoskodnunk kell megfelelő minőségű és méretű aranyhörcsög ketrecről vagy törpehörcsög ketrecről – annak függvényében, hogy melyiket választottuk. Noha a hörcsögöt nem kell elvinni sétáltatni, és almozni is ritkábban kell, mint egy macskát vagy egy nyulat, azt mégis fontos figyelembe vennünk, hogy a kisállat mozgásigénye rendkívül nagy, ezáltal nem csak fontos minden nap kivennünk egy kicsit a helyéről, hanem arról is gondoskodnunk kell, hogy megfelelő ketrecet válasszunk a számára.

Hogy milyen is egy ideális aranyhörcsög ketrec vagy törpehörcsög ketrec?

A legáltalánosabb ismérve az, hogy kellően tágas, így a kisállat méreteihez viszonyítva elegendő mozgásteret ad számára ahhoz, hogy szabadon futkorásszon a rácsok vagy a falak között. Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy mindig vegyük figyelembe a hörcsög mozgásigényét, ezáltal gondoskodjunk arról, hogy ne csak egy szabad tér álljon kedvencünk rendelkezésére, hanem azon túl még néhány kis játékszer is, amivel lekötheti és kimerítheti magát, hiszen a hörcsögök imádnak futni és játszadozni, így ha kivesszük őket a helyükről, rendszerint akkor is ösztönösen rohanni és mozgolódni fognak majd. Noha ezek a hörcsögjátékok külön is megvásárolhatók, a legtöbb hörcsögketrec alapfelszereltségéhez hozzátartoznak a különféle mászókák, csövek és futókerekek, amelyek közül főleg utóbbi a hörcsögök legkedveltebb használati tárgyai közé tartozik. A legtöbb hörcsögketrec tartalmaz továbbá megfelelő etető- és itató berendezést is annak érdekében, hogy kis kedvencünk még akkor is szabadon ehessen és ihasson a nagy mozgás és futkározás után, amikor éppen nem tartózkodunk otthon.

Ha hörcsögünket szeretnénk magunkkal vinni utazásainkra is, érdemes olyan ketrecet választani, ami szállításra is alkalmas, ezen felül pedig még a szellőzésnek kell nagy figyelmet szentelni, hiszen a csupa műanyagfalaktól a kisállat kedvetlenné válhat, extrém esetekben akár meg is fulladhat, ha túl kicsi ketrecet választottunk neki. Érdemes ezért is mindig nagyobb méretű hörcsögketrecet választani kisállatunknak, és gondoskodni arról, hogy minden nap ki legyen eresztve egy kicsit helyéről annak érdekében, hogy kiegyensúlyozott és boldog élete lehessen, hiszen csak így lesz képes ő is felvidítani mindennapjainkat.

Törpehörcsög, aranyhörcsög ketrecre van szükséged?

Kiváló minőségű hörcsög ketrecink széles választékával várunk. Találsz a választékunkban emeletes hörcsög ketrecet, hörcsög ketrecet csöves alagút rendszerrel és üveggel kombinált hörcsög ketrecet.
Hörcsög ketreceink úgy lettek megtervezve Európa vezető gyártói által, hogy a kisállat ne tudjon megszökni belőle. Szökésbiztos rágcsáló ketreceink kiváló minőségű alapanyagokból készülnek.