A kutyának is jár a játék!

person Szerző: admin list Itt: Kutya Dátum: comment Hozzászólások száma: 0 favorite Megtekintések száma: 95

Az egészséges táplálékok mellett, a kutyánk testi és lelki épségét a rendszeres játékkal is segíthetünk megőrizni. Kedvencünkbe automatikusan kódolva van a játék szeretete, nem létezik az a perc, amikor ne lennének képesek játszani a gazdájukkal.

A kutyának is jár a játék!

Miért fontos a játék a kutyák számára?

A kutyákkal való játék nagyon lényeges szerepet tölt be nem csak a kutyák, hanem a gazdáik életében is. A közös játék során elsajátíthatók az engedelmesség alapfeladatai, szorosabbá válik a kötelék a kutyus és a gazdi között. Ezek a játékok kölyök és felnőtt korban is nagyon hasznosak a kutya számára. Játékkal fejleszthető a kutya koordinációs és problémamegoldó képessége, amely nagyon hasznos lehet, ha a kutyát házőrzés, vadászat, vagy egyéb más célból is tartjuk. Sérülés, műtét után is nagyon jó rehabilitáció a játék.

Milyen játékokkal játszunk?

Meg kell találnunk azt a játékformát, ami a gazdi és a kutya számára is egyaránt élményeket ad. A legjobb eszközök erre a figurás játékok, amelyek minden esetben felkeltik a kutya figyelmét. Ezeknél a játékoknál figyeljünk oda, hogy mindenképpen latexből készüljenek, hiszen azzal tudjuk biztosítani a hosszú tartósságot. Ezek a játékok (https://allateledelnagyker.hu/22-kutyajatek-latex) jól bírják a fagyot, vizet, és emellett még az erős harapásnak is ellenállnak. Többféle típusban és méretben elérhetők, sőt, még olyan is létezik, ami hangot ad ki, ezzel fokozva az élményeket.

Mit tudunk játszani ezekkel a latex játékokkal?

Taníthatjuk kutyánkat engedelmességre azzal, hogy amíg a játékot a szájában szorítja, elkérjük Tőle. Ez egy időigényes feladat a gazdi és kutya számára egyaránt, amelyhez szorgalom szükséges. Ha a kutya jó zsákmányszerző, nagy kihívás lesz megtanítani a játék elengedésére. Dobálhatjuk neki ezt a latexből készült figurát, hiszen nem kell attól tartanunk, hogy tönkremegy. Eldughatjuk úgy, hogy a kutya mindenképpen hozzáférhessen, és az övé legyen a megszerzés öröme. Ezekkel a feladatokkal megtanul a kutya figyelni a kézjelekre is, és egyre kevesebb kommunikáció is elég lesz ahhoz, hogy megértse a feladatot. Elrejthetjük a játékot egy doboz alá is, majd a megkeresésével megfigyelhetjük, hogy mennyire képes a kutya megoldani a váratlan helyzeteket.

Nem csak oktató jelleggel játszhatunk a kutyával. Számára is fontos, hogy ne mindig a tanulásról szóljon a feladat, hanem kötöttségek nélkül élvezhesse a játékot. Érdemes a kutyának többféle játékot is venni, majd kategorizálni őket, hogy melyik való a kötetlen játékra, és melyik segít a játékos feladatok elvégzésében. Ezzel megtaníthatjuk a kutyát arra, hogy felismerje, mikor, melyik játéknak van itt az ideje. Ha a kutya napközben sokat van egyedül, mindig érdemes neki játékot otthon hagyni, amivel akár hosszabb ideig is képes lekötni magát. Támogassuk kutyánk kiegyensúlyozottságát azzal, hogy minőségi játékot veszünk számára!

Ebben a kategóriában

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás.

Üzenethagyás

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December